Wie ben ik?

Mijn naam is Cindy Cornelisse-Uphoff. Ik ben getrouwd en heb een zoon waar ik samen met mijn man elke dag weer van geniet!

Al bijna mijn hele leven ben ik werkzaam in het onderwijs. Vanaf mijn 4e jaar wist ik wat ik wilde worden: juf. In mijn jeugd heb ik heel wat geoefend met alle poppen, beren, buurkinderen en niet te vergeten een schoolbord om mijn toekomstige beroep uit te kunnen oefenen.  Uiteindelijk kwam ik dan echt voor de klas te staan en heb er heerlijke jaren kunnen genieten van de kinderen in onder- en bovenbouw en hun hopelijk wat basislessen voor het leven mee kunnen geven.

Cindy CornelisseIn de tijd dat ik voor de klas stond, voelde ik dat ik meer kon en wilde. Het bieden van zorg aan de kinderen die daar meer van nodig hebben, trok mij heel erg aan. Zowel kinderen met lees- en rekenproblemen als de hoogbegaafde kinderen. Ik werd Remedial Teacher (begeleiden van kinderen) en Intern Begeleider (zorg coördinator) en deed daar de opleiding voor. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier en toewijding als IB-er en rugzakbegeleider op een basisschool gewerkt.

Sinds er door de invoering van het Passend Onderwijs steeds meer leerlingen binnen de eigen school blijven en er een passend aanbod door de school gegeven moet worden, merk ik dat er meer en meer gevraagd wordt van de leerkrachten. Doordat de klassen groter worden, is dit een lastig karwei. In mijn werk als Intern Begeleider sprong ik daardoor vaker in om kinderen extra te begeleiden, ondanks dat er op mijn school een RT-er is die de kinderen extra onderwijstijd geeft. Het idee ontstond om mijn eigen praktijk voor Onderwijsondersteuning te openen, zodat ik de kinderen kan helpen en daardoor de leerkrachten kan ontlasten.

Vorig schooljaar kwamen er echter zoveel aanmeldingen voor nieuwe leerlingen in de praktijk, dat ik besloot te stoppen met het werken op school. Daardoor kwam er tijd vrij om nieuwe cursussen te volgen. Ik heb me kunnen bekwamen in de primaire reflexen en visuele screening, waardoor ik nog beter in staat ben om de leeruitdagingen van kinderen bij de basis aan te pakken.

Voor een redelijke vergoeding krijgen de kinderen begeleiding op maat zodat ze snel weer Op de Rit zijn en verder kunnen gaan in hun ontwikkeling!